Het koor

Combo Koor MozaiK is opgericht in 1969 als Gospelkoor Hulsberg. Het bestaat uit ongeveer 50 zangers en zangeressen in de leeftijd van 24 tot 70 jaar uit heel Zuid-Limburg. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een eigen combo, dit alles onder leiding van dirigent Paul Lemmens. Het repertoire van Combo Koor MozaiK bestaat uit hedendaags repertoire.

Zo zingen we bijvoorbeeld liedjes als I would stay van Krezip, May it be uit The Lord of the rings, Viva la vida van Cold play en You raise me up van Leonard Cohen.
Het Gospelkoor werd in 1969 opgericht door de toenmalige pastoor Frencken als een jongerenkoor, een koor voor en door jongeren. Het koor luisterde eens per maand jongerenmissen op met eigentijdse muziek en met eigen teksten, in de parochiekerk van Hulsberg. In het begin kreeg het koor ondersteuning van priesterstudenten van de kloosters Aalbeek en Ravensbosch, toen deze echter vertrokken gingen de leden op eigen kracht verder. Het koor werd begeleid door een combo; in de loop der jaren hebben hier heel wat muzikanten de revue gepasseerd.

Momenteel heeft het koor een combo dat bestaat uit twee keyboards, een gitaar, een dwarsfluit en slagwerk. De huidige dirigent is Paul Lemmens uit Geulle.

In 2014 bestond het koor 45 jaar. Speciaal voor dit jubileum werd er een nieuw concert samengesteld ‘Sing sing sing’ een reis door 45 jaar muziekgeschiedenis. Dit concert werd in het najaar uitgevoerd, een groot succes met vier uitverkochte voorstellingen. Voor het koor een heel nieuwe ervaring omdat de zang deze keer werd aangevuld met dans. Kijk op onze fotopagina voor een impressie van dit concert.Voor dit concert hadden we liederen ingestudeerd van de periode vanaf onze oprichting tot nu, liederen zoals o.a. Aquarius, Bohemian Rhapsodie, Candle in the wind, Where is the love en Rolling in the deep.

Nog een primeur in 2014 was ons eerste tv optreden, in december werden een vijftal kerstliedjes opgenomen in de studio van TVL. Op eerste kerstdag werd deze opname een aantal keren uitgezonden.

In 2018 hebben wij de naam Gospelkoor Hulsberg veranderd in Combo Koor MozaiK, vooral omdat we niet veel Gospels meer zongen en de naam nogal voor verwarring zorgde.

In 2019 bestonden we 50 jaar, en hebben we 4 concerten gegeven ter gelegenheid van dit jubileum. Het thema van deze concerten was Lief Leven, een impressie hiervan vindt u op onze homepagina

Al met al mag je zeggen dat Combo Koor MozaiK een bruisende vereniging is, bijna 50 jaar misschien een dagje ouder maar nog steeds jong van hart!

Heeft u vragen?

Neem voor vragen en/of opmerkingen contact op met een van onze bestuursleden:

Secretaris

Voorzitter

Penningmeester